Tuesday, November 3, 2009

Facebook via SMS from Celcom

Ni berita baik bagi pengguna celcom xpax, biasa kita guna banyak sms, sampai ngan omak kat kampong pun kita bersms. Tapi yang ada GF tak do kredit..bersms jela..sampai beratus RM sebulan..ha guno ni, lagi jimat. Kenalah ada akaun facebook...daftar..percuma je..

Tidak perlukan talipon pintar ( smartphone ) kini anda boleh menggunakan handphone biasa untuk menggunakan kemudahan ini. Khidmat ini hanya menggunakan khidmat pesanan rengkas ( SMS ) yang akan menghubungkan anda dengan rakan-rakan Facebook dimana sahaja anda berada dengan kadar yang murah. Jika mengikut kadar biasa SMS ( RM0.10 ) anda hanya mendapat membuat 1,000 unit SMS, tetapi dengan kemudahan ini anda hanya berbelanja RM1.00/seminggu tanpa had penggunaan.

Bagaimana untuk memulakan:

Step 1: Dari talipon mudahalih ( handphone ) taip seperti diatas dan hantar ke no.tersebut.

Step 2 : Kena Login account Facebook kat internet, guna komputer lah pulak..pilih mobile activation. Jawab je semua soalan tu..



Step 3 : Dah siap semua..tunggu pengesahan di handphone...dah dapat pengesahan, boleh la guna.

3 comments:

Ir. hydir on November 6, 2009 at 11:17 AM said...

aku guna maxis...
leceh betul ler ..

hmmm

Liyana on November 16, 2009 at 8:54 PM said...

potong! Potong!

Zikr the Jalanan Sepi Perantau on December 11, 2009 at 3:28 AM said...

wah bagusnya...

Post a Comment

 

Advertisement

Status

sitemeter

Cbox

MOBILE2GO Copyright © 2009 Gadget Blog is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal