Sunday, January 24, 2010

Exceed Data Volume Quota



 "You have reached the allowable volume quota for the month. 

To continue surfing, please login to top up your volume quota now or upgrade to a new package by calling 1xxx xx xxxx "





Apa perasaan anda, apabila message ini terpampang di skrin komputer?. Marah ...itulah yang kita dapat katakan. Kena topup baru boleh sambung. Macam Prepaid pulak dah.


Data dikira untuk "download, upload"  web page pun dikira. Kat atas tu contoh pengiraan sahaja, jadi, bagi pengguna "hijau" ni, berhati-hatilah. Kalau semua "service provider" menggunakan cara ini, bagaimana untuk menrealisikan Satu Malaysia atau menjadi salah sebuah negara maju pada 2020.


Setiap tahun dengan bangganya mereka ini mengumumkan keuntungan yang bukan sedikit jumlahnya, tapi apakah sumbangan kepada masyarakat seimbang dengan keuntungan mereka. Kita sama-sama nilai sendiri kerana internet sudah menjadi keperluan didalam kehidupan kita sekarang. 






To be continue...

5 comments:

Yen on January 30, 2010 at 1:05 PM said...

Hello keep posting friend :-) , thank you for visiting my page

公車 on February 3, 2010 at 3:13 PM said...

愛,拆開來是心和受兩個字。用心去接受對方的一切,用心去愛對方的所有。.........................

Shikin Zain on February 10, 2010 at 11:53 PM said...

penah kena jugak..bengang btul..huhuhu

YucIkA on February 11, 2010 at 12:13 AM said...

thanx for visiting my page :)

Anonymous said...

boikot maxis bb.. aku dh terminate

Post a Comment

 

Advertisement

Status

sitemeter

Cbox

MOBILE2GO Copyright © 2009 Gadget Blog is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal