Friday, July 16, 2010

Mahal ke pakej streamyx?

It is not denied the benefits from the ability of the TM streamyx. Apart from pioneering the broadband network in this country, but there are other factors that we need to consider than its competitors. For those who do a lot of downloads from the Internet, will be grateful to these advantages. A provider of broadband competition will limit the use of its download, but is not limited to use streamyx.

I use steamyx in the office, with more than 10 Internet access at all times. No problems on his speed, is like saying "the earth is not the rain falls".

Contributing to his question is, the monthly commitment to use his family home.






Let's take an example of a common package which I think is suitable for the whole house and be able to subscribe at the rate and in accordance with the streamyx's infra in many areas.

For example, in Kuantan, Pahang. Streamyx can offer services to customers up to 2Mbps package only, but it's must be 3km from the exchange of TM.


Streamyx 512Mbps;


Offers three options in one package;


  1. RM44 - for 60jam/sebulan (remainder of rate 1sen/min)
  2. RM66 (without modem)
  3. RM77 (with modem)
If you go to a monthly commitment to speed package is definitely felt mahalnya, especially services provided free modem but try to see the package the following:




Blockbuster Streamyx 512Mbps;

Offers four advantages in a package;

  1. Free a WiFi modem
  2. Free Dectphone
  3. Free calls between the TM's lines in the country.
  4. Calls as low as RM0.15sen/min. to any mobile number.


Are we still able to package this for the family, the new era of learning, everything now depends on the internet for more advanced and a way forward. 

For more information please visit: TMpoint following

23 comments:

finalcross on July 16, 2010 at 5:54 PM said...

Ntah nape la streamyx ni keluarkan pakej yg agak mengarut & tak berdaya saing dengan penyedia jalur lebar yg lain...tak phm btol.

nafisa81 on July 17, 2010 at 12:31 PM said...

aku pakai pakej 512Mbps,RM60/month + voice plan RM10/months...okla..puas hatila..call mana2 talian tetap malaysia dan bergayutlah sepuas hati...bil aku fix RM70. speed pun ok, tinggal lg laptop aku yg slow

kakak dan abel on July 17, 2010 at 4:30 PM said...

Pintar pintar kita saja mengatur. sekarang ini paket internet sudah banyak yang murah. apakah di malaysia lebih murah dibandingkan indonesia

AishaDIYanything on July 17, 2010 at 4:54 PM said...

salam.... saya pengguna streamix.... nak kata puas hati tu tak la.... tapi ok jer.... sebab dah banyak kali ganti modem baru....

saktiyp on July 17, 2010 at 6:23 PM said...

salam kenal

amira on July 17, 2010 at 7:25 PM said...

hurm.. kat rumah pc cikai je,. nak masuk streamyx x berbaloi.. so just pakai bb..ok la gak walu kengkadang sakit hati

ros on July 17, 2010 at 7:46 PM said...

k ros singgah ya..

Fieyda on July 18, 2010 at 10:22 AM said...

den pakai 1mbps punya . syokk seyh ;)

ejdeejasmi on July 18, 2010 at 2:23 PM said...

kira mahal jugak la...servis dia lgsg tak memuaskan...report kerosakkan pun lambat...servis nk pasang lambat..semua lambat..yg menjadi persoalan bila satu tempat ke satu tempat kata sistem berlainan..

P/s: dah terkena!!

Lindonut on July 18, 2010 at 4:51 PM said...

streamyx ni bkn la mahal sgt, average je i rase. cumenye service kdg2 cm taik kucing. in my case, bkn kdg2, tp tiap2 mlm. huuuh.

Idalara on July 18, 2010 at 6:26 PM said...

baru2 ni pihak TM nak bg netbook percuma dgn syarat guna streamyx kat rumah..sape tk nak...

kulanz on July 19, 2010 at 1:25 AM said...

kira berbaloi jugalah bayaran tu.. cuma tulah.. kadang line streamyx ni tak maintain speed dia.. terutamanya kalau di kampung.. banyak gangguan

ayin~weeweet on July 20, 2010 at 1:49 AM said...

depends la.streamyx pd sy ok tp bila rosak nak servis nye.mak aih..makan tahun!

Indra on July 20, 2010 at 4:46 AM said...

wow...
nice blog,
i enjoy it

uncle on July 20, 2010 at 10:51 AM said...

uncle amik yg 1 mbps..sampai sekarang tak pernah DC pun..kalau nak berblog tanpa sakit jiwa dek selalu terputus..uncle syorkan amik 1 mbps..mmg mahal sikit tapi berbaloi

cikmin on July 20, 2010 at 11:12 AM said...

cikmin pakai BB rm110..puas hati..berdesup! kol pulak bergayut free..tapi kalau henpon 10sen je seminit any chanel..puas hati..tak payah fikir nak topup henpon selalu.. :P

Hidrogen on July 20, 2010 at 12:25 PM said...

kol dari rumah ke rumah bkn slalu sgt guna pun wlwpn free. cuba try tengok harga perkhidmatan internet di singapura dan thailand..

Mah@mahu on July 20, 2010 at 12:34 PM said...

streamyx ada target nya untuk jualah broadband rumah ni.. sebab tak semua kawasan disupport oleh broadband wireless... jadi kalau sapa2 nak streamyx leh contac blog aku ok..

ammboi.blogspot on July 20, 2010 at 2:00 PM said...

wa wa wa... banyak gak komen tntg stremyx... ammboi pon ada masalah dgn bb.. nnt nak kongsi jugak...

akuvision on July 23, 2010 at 6:38 PM said...

guna pakej OKU, RM66 untuk sebulan pada kadar kelajuan 1MBPS. Sewa telefon percuma, dan saya rasa berbaloi bagi saya yang OKU dimana pendapatan tidak sebanyak mana. Setakat ni tiada masalah, dan Insya Allah akan upgrade ke 2MBPS untuk menampung penggunaan isi rumah yang ramai

Khairul Azmi on July 23, 2010 at 11:38 PM said...

pakej student lagi murah...rm38 sebulan dapat netbook lagi...

akuzle on July 26, 2010 at 11:50 PM said...

aper citer ngan unifi eks? katanya pakej vip (utk domestik punyo) dlm rm140 gitu....hmmmmm

Anonymous said...

streamyx ada monthly commitment ke?

Post a Comment

 

Advertisement

Status

sitemeter

Cbox

MOBILE2GO Copyright © 2009 Gadget Blog is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal