Friday, October 22, 2010

Celcom Biz offer the best Solution for your Email.

 

Perlukah anda sebagai usahawan mempunyai email peribadi atau menggunakan hosting Email nama syarikat kita, sebagai contoh: ahmad@mobile2go.com.my. Kini telah ada penyelesaiannya  kerana Celcom Biz telah menyediakan satu platform bagi penyelesaian Email anda melalui pakej terbaharunya “ Hosted Email Plan’. Kalau kita melihat kepada diagram sistem dibawah ini maka dapatlah dirumuskan bahawa ianya standing dengan Blacberry. 
Dunia perniagaan kini amat memerlukan para usahawan yang lebih kehadapan dari segala segi, salah satu yang boleh menaikan imej sesuatu syarikat itu adalah dengan adanya hosting Email syarikatnya sendiri, tanpa menggunakan hosting Email komersial. Lagipun Email On the Move ini telah jadi satu keperluan kepada usahawan tak kira kecil apalagi usahawan korporat. Kerana itulah penggunaan Talipon pintar Blackberry menjadi satu kemestian kepada golongan ini. Selain menjaga prestij dan image sebagai usahawan, ianya juga sebagai jalan penyelesaian kepada perhubungan menggunakan teknologi maya yang cepat dan murah.

Tidak perlulah lagi apabila menjawab panggilan ini jawapan biasa kedengaran:

I belum masuk opis lagi la, nanti sampai pejabat baru I tengok Email” 

kini jawapannya sudah begini:

“Email dah dapat dah… I dah baca kat phone ni dan faham… so…should we proceed’ hah dah separuh melayu dengan mat salleh pulak da. 

Kalau nak bagi business card kepada rakan-rakan niaga atau prospect tu ada lah sedikit rasa bangga dan penuh keyakinan, kerana kalau nak siapkan Email hosting atas nama sendiri memang agak tinggi kosnya. Hanya syarikat yang mantap tahap kewangan sahaja yang mampu menyediakan semua ini. 

Celcom Biz menawarkan perkhidmatan terkini kepada para usahawan, satu perkhidmatan penyelesaian Email untuk ahli perniagaan bagi memudahkan lagi kehidupan seharian mereka, Email dapat diakses dimana jua samaada melalui talipon pintar ataupun computer peribadi dan yang lebih penting menggunakan nama syarikat sendiri. Kalau menggunakan Email hosting komersial ni memang dah biasa digunakan .

Bagaiman ianya berfungsi?



Lebih kurang macam Blackberry juga la, menggunakan teknologi platform Microsoft Exchange bagi memudahkan kepada pengguna menerima push Email melalui apa jua sistem operasi talipon pintar (smartphone) atau window mobile device. Kebanyakan talipon pintar terkini telah disediakan software yang dapat synchronize dengan Microsoft Exchange server atau menggunakan software pihak ketiga. 

Dilengkapi juga fungsi keselamatan dengan anti-virus dan anti-spam. Selain itu kemudahan perkongsian calendar bagi tujuan ingatan mesyuarat,task dan even, dengan menggunakan Host Email segala Contact dapat diakses melalui computer peribadi, laptop atau talipon pintar anda. Bagi yang dah biasa menggunakan Blackberry memang sudah menjadi perkara biasa tetapi kelebihannya disini adalah Email Hosting diatas nama syarikat sendiri.

Pakej yang disediakan:
 

Jika berminat ingin mengetahui lebih lanjut, sila ke Celcom Biz atau melalui Value Added Partner terdekat.

4 comments:

Rizky2009 on October 28, 2010 at 7:58 PM said...

sebenarnya saya juga pengen bgt punya nama email pribadi sendiri, tpsayangnya dalam duniabisnis online, saya masih dalam tahap belajar sob

AngahSayang2314 on November 1, 2010 at 1:10 PM said...

ooo bole ke ingat tak bole tadiii

Dhana/戴安娜 on November 1, 2010 at 1:46 PM said...

salam sahabat
ehm bisa juga yach jadilebih praktis dengan nama pribadi.thanxs n good luck

lina@home sweet home on November 1, 2010 at 10:03 PM said...

Informasi yang menarik...

Post a Comment

 

Advertisement

Status

sitemeter

Cbox

MOBILE2GO Copyright © 2009 Gadget Blog is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal