Tuesday, November 9, 2010

Celcom Biz : Pakej P28 - Lowest commitment


Majority dari kita tidak mahu komitmen bulanan yang tinggi apabila terpaksa memilih kontrak keatas komitmen pada jangkamasa yang agak panjang sehingga 24bulan. Pada masa yang sama perhubungan komunikasi talipon mudalih adalah penting ketika ini. Ramai yang memilih pakej Prabayar sebagai penyelesaian, namun Prabayar bukanlah jalan penyelesaian kearah penjimatan kerana caj setiap minit tetap tinggi sehingga mencecah 45 sen seminit.

Celcom Biz menyediakan  satu pakej yang mempunyai komitmen bulanan serendah RM28/sebulan, dengan kadar panggilan suara, video dan sms yang rendah. Sesuai sekali penggunaannya kepada mereka yang hanya membuat panggilan yang sedikit dan ingin berjimat, maklumlah didalam suasana iklim ekonomi yang masih tidak sihat ni.

Panggilan Suara didalam rangkaian Celcom serendah 0.15 sen/minit dan diluar rangkaian, termasuklah talipon rumah atau pejabat, 0.20/minit.

Manakala bagi panggilan Video didalam rangkaian Celcom, 0.15sen/minit dan diluar rangkaiannya 0.20sen/minit.

Satu yang unik disini adalah pakej ini disertakan dengan CUG, panggilan percuma didalam syarikat atau organisasi selama 10 jam setiap bulan. Bagi memanafaatkan panggilan percuma ini maka rakan-rakan didalam satu syarikat itu kenalah mendaftar didalam pakej Celcom Biz, syarikat itu mendaftar dengan Celcom Biz untuk mendapatkan kod CUG. Setelah itu maka bolehlah sesiapa sahaja kakitangan didalam syarikat itu menikmati kemudahan panggilan percuma sesame rakan didalam satu syarikat.

Bagi Perkhidmatan SMS, kadar standard SMS adalah 15sen/SMS ke rangkaian Celcom dan diluar rangkaian 20sen/SMS. Mahal ??? Bagaimana nak dapat SMS yang lebih murah??. Sama dengan pakej lainnya, dengan menambah RM2.00 caj bulanan tambahan maka SMS didalam rangkaian Celcom 0.02sen/SMS dan diluar rangkain 0.10sen/SMS. Dengan tambahan RM2.00 bagi menikmati kadar SMS yang rendah ini maka Komitmen bulanan pengguna adalah serendah RM30.00.

Kadar panggilan suara, video dan SMS ini untuk semua panggilan ke semua rangkaian pakej Celcom, samada Celcom Exec, X Pax atau Celcom Blue dan satu kadar bagi panggilan didalam Negara. Jangan la ragu-ragu kalau nak buat pangilan kemana sahaja didalam Negara.

Ada diantara sahabat saya menyatakan menggunakan pasca bayar ni, kita tidak dapat memantau penggunaan kita, kalau guna prabayar kita boleh top-up bila dah habis. Sebenarnya kini kita telah boleh memantau penggunaan kita seharian, Cuma apabila mendaftar pakej Celcom Biz, tanyakan mereka bagaimana nak tahu jumlah penggunaan harian dan bulanan kita melalui SMS, perkhidmatan ini adalah percuma.

5 comments:

Mr Lonely on November 12, 2010 at 1:19 AM said...

nice blog.. have a view of my blog when free.. http://www.lonelyreload.blogspot.com .. do leave me some comment / guide if can.. if interested can follow my blog...

suzie rahman on November 13, 2010 at 1:21 PM said...

Nice..hihi

Wanzi on November 13, 2010 at 10:02 PM said...

bagus pakej ni... tapi dah ada line dah

zmah on November 28, 2010 at 5:56 AM said...

Bagus maklumat ini,macam-macam pakej.

Anonymous said...

Betol ke komitmen bulanan hanya RM30++..sedangkan bil bulanan saya di charge yuran langganan RM10..yuran tu mmg kene bayar tiap2 bulan ke..Jadi minimun komitmen bulanan sy menjadi RM40 ++ tax...

Post a Comment

 

Advertisement

Status

sitemeter

Cbox

MOBILE2GO Copyright © 2009 Gadget Blog is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal