Monday, January 10, 2011

2011 - an ERA for Tablet.

Sejak 2010, Apple Inc. mempelopori teknologi Tablet dengan kelahiran iPad yang benar-benar menjadi fenomina serta igauan para peminat IT. Ramai yang beranggapan bahawa kejayaan ini tidak akan berkekalan kerana beberapa kelemahan diperingkat awal pemasarannya namun ianya tidak menjadi kenyataan kerana kini iPad sentiasa menjadi buah mulut golongan remaja malah ahli korporat untuk memilikinya. Dapatlaj dirumuskan bahawa memang berbisa sentuhan di iPad ini.

Samsung tidak ketinggalan ingin memberikan saingan kepada Apple dengan kelahiran satu-satunya tablet yang lebih kecil dan tidak kurang jua hebatnya iaitu Samsung Galaxy Tab. Saiz yang kecil dan lebih senang dibawa di jana kuasakan oleh Android bagi sistem operasi aplikasinya/


Blackberry juga tidak ketinggalan didalam persaingan ini dengan mengeluarkan Blackberry Playbook.


Yang terkini di tahun 2010, lahirlah motorola xoom yang satu-satunya pada ketika ini menggunakan dual-core processor dan Android 3.0.
Mungkinkah era Talipon Pintar mula pudar selepas ini dengan kebanjiran produk tablet selepas ini, namun jawapan nya terletak kepada anda sebagai  pengguna.

3 comments:

caliph shuriken on January 11, 2011 at 12:39 AM said...

sesuai beli ni wt presentation dpan client ^^

xkane on January 14, 2011 at 10:37 PM said...

singapore pun dah nak mansuhkan buku teks...suma pelajar belajar menggunakan iPad..

teringin nak memiliki sebuah Pad..heheh

Rama2Ungu on January 18, 2011 at 12:41 PM said...

hoho..minta betul ngan tablet2 ni..hehe..ingat nak cekau satu, tapi bila fikir2 balik, tak payah la kot..hehehe...

Post a Comment

 

Advertisement

Status

sitemeter

Cbox

MOBILE2GO Copyright © 2009 Gadget Blog is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal