Wednesday, January 12, 2011

Inovasi iPhone untuk dimakan.

Anda peminat iPhone, atau bahawa siapa pun peminat makanan ringan yang luar biasa penampilannya, sekarang boleh mendapatkan menikmati secara khusus- versi dimakan dari peranti milik Apple Green Gables. sayangnya hanya terdapat diJepun.

Kumiko Kudo, pemilik 44 tahun dari kafe, telah mereplikasi smartphone ikon semenjak pelanggan memintanya untuk membakar kek iPod Touch untuk ulang tahun.

Mengira bahawa 'peranti' untuk iPhone, pelanggan itu tetap senang dan menyebarkan berita khusus kafe melalui Twitter.

Menurut Asahi, Kudo dijemput untuk bertemu Presiden Softbank Masayoshi Anak dan menyerahkan cookies. Teleco Softbank menyebarkan iPhone di seluruh Jepun, beliau  dan anaknya adalah salah satu pengusaha  terkemuka Jepun.

Anaknya telah sudah membuat komen melalui Twitter feed nya betapa dia menginginkan kuih iPhone,dan menjawab "Saya sangat gembira. Aku tidak mungkin makan ini."

Hanya 20 cookies iPhone dihasilkan pada sehari. Kos setiap cookie berharga ¥ 2.730 ($ 33) lebih kurang RM100.00 la...

Kudo mengatakan ia telah berusaha untuk membakar sebuah cookies iPad, tetapi " mendapati terlalu besar, berat dan sukar untuk membuatnya."

Tidak ada port USB pada versi-nya yan akan kelihatan lebih menarik.

Ya..macam-macam perkara yang menjadi kegilaan peminat iPhone, cuma dinegara kita setakat ini hanya kelihatan anak-anak membawa tabung air Talipon Bimbit kesekolah.

4 comments:

Hanis Azla on January 13, 2011 at 10:44 AM said...

tak dapat iPhone, dpt cookies ni pun jadilah.. tp mahal jugak yer.. rm100 utk cookies tu..

asmaqhusna on January 13, 2011 at 10:57 AM said...

ada jugak cam ni....dah la mahal, mesti syg nak makan ni....

Dhana/戴安娜 on January 14, 2011 at 11:32 PM said...

salam sahabat
wah dimakan? hehehe saya pakai iPhone memang bagus dengan fitrunya yang banyak

danu puspito on January 15, 2011 at 11:21 AM said...

waduh..... iphone ane mau ane taburkan coklat ah.. biar sama...

Post a Comment

 

Advertisement

Status

sitemeter

Cbox

MOBILE2GO Copyright © 2009 Gadget Blog is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal