Tuesday, January 18, 2011

Kanak-kanak mereka cipta applikasi permainan di iPhone

Ada yang nak berkenalan dengan adik comel ni tak.

Rasa kagum dan tertarik dengan penemuan ini, seorang kanak- kanak yang berusia 14 tahun telah mencipta permainan yang menjadi pilihan utama  applikasi untuk dimuatturun di iPhone. Dalam usia sebegini sudah boleh bergelar jutawan, ini lah yang dinamakan rezeki...usia bukan lagi penghalang. Jika kita seusia Robert Nay, masa lapang kita lebih bermain dengan rakan-rakan sebaya sahaja.


Permainan yang direka oleh Robert Nay ini telah menjadi pilihan tertinggi muatturun aplikasi percuma di iPhone,  " bubble ball"  atau terus ke laman web beliau Nay Games.

Bayangkanlah jika setiap muatturun berharga 1sen sahaja dengan jumlah muaturun sehari kini mencecah ratusan ribu...tak dapek den nak bayangkan..Rumah Bosa..Keto Bosa...apo sajolah yang bosa-bosa....

2 comments:

intan izani on January 21, 2011 at 10:59 AM said...

wah dahsyat budak ni..

Aku Dan Teksi on February 10, 2011 at 8:34 PM said...

sangat megujakan,kenapa tiada kanak2kat malaysiani yang bijak pandai tentang alam siber.

Post a Comment

 

Advertisement

Status

sitemeter

Cbox

MOBILE2GO Copyright © 2009 Gadget Blog is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal