Wednesday, January 5, 2011

Tips : Keywords at upload image

Saudara ..Dalam dunia blogging ini,salah satu yang menjadi impian setiap bloger agar lebih ramai pengunjung ke blog beliau. Terutamanya pengunjung baru disamping tidak lupa juga pengunjung harian yang sudah menjadi rakan atau sahabat bloger. Namun bagaimana menrealisasikan impian itu?

Salah satu yang menjadi pemangkin kepada jumlah terjahan ke blog kita adalah melalui keyword, ianya mestilah unik dan menjadi pilihan utama atau muka depan di SEO (Search Engine Optimize). Samaada di carian Google, Yahoo, Bing ataupun si Musang Mozila Fox. Disamping Itu ada satu lagi yang mungkin kita lupa segala photo yang dimuat naik (upload photo/image) hendaklah disertakan nama yang unik dan menjadi tumpuan pencari dicarian Image, samada Google mahupun yahoo. Dengan katalain, segala photo yang ingin di muatnaik hendaklah disimpan (save) dengan nama yang sepenuhnya, bukan nama pendek atau shotform sahaja.

Sebagai salah satu contoh Photo ini yang telah di simpan (save) sebelum dimuatnaik (Upload) sebagai “ Malaysia Juara suzuki Cup”. Mengambil peluang diatas kehebatan pasukan bolasepak negara pada masa itu.


Dan lihatlah keberkesanannya,



Saya hanya ingin berkongsi pandangan serta pengalaman, sebagai panduan kepada semua. Tanamkan satu sikap ingin Berjaya sebagaimana Bloger elit yang lain, jangan putus asa dan setiasa berusaha. Mesti peka dengan perkembangan semasa dan terus menulis kerana “usaha tangga kejayaan”.

12 comments:

nuriz on January 5, 2011 at 11:28 AM said...

tq info yg bagus :)

Rama2Ungu on January 5, 2011 at 1:58 PM said...

thanks for the info..:)

pokchu on January 6, 2011 at 10:57 PM said...

trime kasih sharing..

Liliyusoff on January 7, 2011 at 6:34 PM said...

Info yg berguna.. thx ;)

masmurni on January 7, 2011 at 9:25 PM said...

thanks...info yg bagus....

misyamissyou on January 7, 2011 at 9:53 PM said...

lepas ni kena letak nama keyword kat gambar

hans on January 7, 2011 at 11:38 PM said...

yups
betul tu

P/S : Bersama Hans Menikmati Makanan Western - Chop & Steak

mommyYen on January 9, 2011 at 12:03 AM said...

sgt bguna entry ni.thxs..!

Amirrah Zawani on January 9, 2011 at 12:10 AM said...

wahhh tahniah..
seo berjaya menarik byk traffic tu.. :)

uncle on January 10, 2011 at 5:42 PM said...

sebuat tips yg bagus...terima kasih kerana berkongsi dengan semua termasuk uncle disini

sukahaha on January 15, 2011 at 11:23 PM said...

oo.. bolehlah matdin try lepas ni hehe..

Aku Dan Teksi on February 10, 2011 at 8:47 PM said...

lagi bagus kalau gambar,ada link ke blog kita.

penerangan gambar di tambah dengan( alt=malaysia juara piala aff suzuki 2010)

Post a Comment

 

Advertisement

Status

sitemeter

Cbox

MOBILE2GO Copyright © 2009 Gadget Blog is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal