Thursday, May 5, 2011

Benarkah Osama bin Laden dibunuh?


Photo yang dikeluarkan oleh kerajaan Amerika Syarikat yang menjadi perbincangan dimana-mana sahaja, tak kira dipejabat mahupun mensyuarat kedai kopi. Berita pembunuhan Osama Bin Ladin oleh tentera Amerika, pembuangan jenazahnya kelaut dan kesahihan photo mayat tersebut. Dah banyak kali Amerika dengan bangganya mengumumkan kematian Osama namun Osama tetap muncul selepas itu. Persoalan yang timbul dikalangan kita adalah kenapa jenazah "Osama" dibuang kelaut, adakah proses DNA dilakukan? Photo ini dikatakan " Superimposed". Kenapa hendak sangat Osama ni mati? Nak buat apa kita berbangga dengan kematian Osama? apa faedahnya?


Satu watak yang berbeza, Osama dilahirkan di Arab Saudi pada tahun 1957, anak ke 17 dari 57 adik beradik. Bapanya Mohammed Bin Ladin merupakan seorang ahli perniagaan yang terkenal di saudi. Osama Juga pernah menuntut di Universiti King Abdel Azez diJedah.


Amerika menggambarkan Osama seorang pengganas antarabangsa yang kejam dan harus di bunuh.


Poster dikehendaki hidup atau mati Osama di Amerika, sepertimana berlaku dizaman "WILD, WILD WEST".

Osama bin Ladin dan Al Qaeda dikaitkan dengan beberapa keganasan pengeboman di kedutaan Amerika,

Kapal perang USS Cole dilanggar oleh bot sarat dengan bahan letupan,

Peristiwa yang tragis dan memalukan Amerika, peristiwa 9/11 yang mengorbankan 3,000 nyawa.

Apakah selepas berita pembunuhan ini akan muncul Osama bin Laden melalui audio dan Video yang akan memberikan tamparan maha hebat kepada Amerika Syarikat.

Saya bukan penyokong keganasan, Al Qaeda atau Osama tetapi sebuah negara yang mengagungkan " Hak Asasi manusia" memeperlakukan sedemikian rupa keatas jenazah Osama, mencampakannya kelaut, Tanyakan diri sendiri Osamakah Zalim atau Obama?

Jika benar dalam masa terdekat ini audio atau Video Osama keluar maka jika dengan bangganya Amerika menyatakan " OBAMA KILL OSAMA" sebagai tajuk berita utama akhbar mereka ketika diumumkan kematian Osama bin Ladin akan terjadi sebaliknya pula " OSAMA SLAP OBAMA"

Sebagai umat Islam, tidak kira kejahatan apa yang dilakukan oleh saudara seagama aku sedakahkan "Al-Fatihah" kepada Osama bin Ladin, kerana yang berhak menghakimi adalah Allah sahaja.

3 comments:

Anonymous said...

slm kwn..tol jugo pe yang mu tulis..
tol jugo naper AS nak buang kel dalm laut sedangkan ia masih anda tanya dalam setiap hti isam di seluruh dunia..malah mungkin jugo dengan orng bkn islam jugo.. sy bkn nk skng osama sb sy xsuko cara dio jihat tapi sbg sorng islam sy ttp xsuko n bnci sngt cara AS mengemumikan myt osama.. ni kah AS katakan mereka faham ttng islam swktu 9/11 berlaku... kata kito faham islam n niekah caranya nk semadikan orng mati. malah firaun yng jahat pun disemadikan ngan tol nie kan osama.. enthalah ALLAH maha mengetahui... jiki tol osama tu mati sy bhrap semoga ALLAH meredahi , rahmt serta bersama orng yng beriman...
amin n al-fatiah...

amir..

Anonymous said...

Jauh sangat bezanya mereka yang sujud kepada Maha Pencipta dengan mereka yang kufur!

Anonymous said...

Zalim dan keji sungguh AS ni.. haihh.. Allah tu Maha Adil.. tunggu la Allah bayar CASH kat negara dorg nnt..


-Huda-

Post a Comment

 

Advertisement

Status

sitemeter

Cbox

MOBILE2GO Copyright © 2009 Gadget Blog is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal