Wednesday, May 25, 2011

Windows Phone dengan peningkatan terkini 10 ciri-ciri bagi menyaingi telefon pintar.Satu peningkatan  besar untuk platform Microsoft Windows Phone akan datang pada musim gugur ini, bagi mengisi banyak bahagian yang hilang yang membuat Microsoft yang juga-lari dalam perang "smartphone".  Tapi apa yang disebut "Mangga" peningkatan lebih dari sekadar permainan catch-up, tetapi juga membawa banyak ciri-ciri yang telefon lain tidak mempunyai, atau hanya boleh menambah melalui aplikasi pihak ketiga.

Walau bagaimanapun aplikasi ini bergantung jua kepada pihak syarikat penyedia komunikasi tempatan.

Berikut adalah gambaran keseluruhan peningkatan dari apa yang Windows Phone 7 bawakan kepada penggunanya:Multitasking

Akhirnya, aplikasi Windows Phones akan dapat berjalan di latar belakang, jadi jika anda sedang mendengar beberapa lagu di Radio telefon anda, muzik akan tetap bermain bahkan ketika anda beralih ke aplikasi lain. Menu multitasking dicapai dengan memegang"kembali" butang pada peranti keras telefon.Location Scouting


Cari Bing fungsi dalam Windows Telefon sekarang mempunyai "Scout (pengakap) " tempatan, fungsi yang membolehkan anda melihat apa yang terdekat, berdasarkan lokasi semasa telefon. Kategori termasuk tempat-tempat untuk makan dan minum, hal untuk dilihat,kedai-kedai untuk membeli-belah dan pengguna tidak akan gagal untuk mencarinya.

Visi bing

Pada dasarnya, ini adalah Goggles, Google untuk telefon Windows. Sekali lagi, melalui fungsi    carian Bing, pengguna boleh mengimbas objek dengan kamera telefon mereka untuk belajar lebih banyak tentang mereka.


Smarter Ubin

"Live Ubin" adalah sebahagian besar daripada Windows Telefon. Mereka orang-gridaplikasi kecil yang menduduki paparan utama, dan mereka sering menunjukkanmaklumat seperti jumlah mesej yang belum dibaca atau cuaca. Dengan update Mango,pengguna akan dapat mengawal jenis-jenis maklumat bahawa pihak ketiga aplikasi paparan melalui ubin. Contohnya, anda boleh bookmark produk-produk tertentu di appBest Buy, dan Tile Live akan memberitahu anda di mana untuk mencari produk yang didekatnya.


Unified Inbox

Peningkatan terkini Mango di Windows Telefon akan membiarkan beberapa pengguna link e-mel ke satu inbox. Pada paparan awal telefon, Live Ubin boleh ditetapkan untuk memasukkan e-mel dari sejumlah alamat.


Twitter dan LinkedIn

Walaupun aplikasi individu sudah sedia untuk Twitter dan LinkedIn, mereka tidak akandiintegrasikan dengan paparan utama Phone Windows sampai Mangga tiba. Kemas kini akan membiarkan pengguna melihat berapa banyak mesej yang mereka milikimelalui Ubin Live telefon.
Groups


Group ( kumpulan sahabat )


Jika anda ada kumpulan teman yang berkaitan dengan anda, Windows Telefon's update membolehkan anda melemparkan mereka semua ke dalam "Tile Live" tunggal, menunjukkan e-mel terbaru mereka, mesej, update status dan imej.Melalui proses ini, anda boleh dengan cepat menghantar mesej ke seluruh kumpulan.

Suara-untuk-Mesej, Vice Versa

Windows Telefon akan membantu bagi pengguna yang tidak boleh memisahkan kebiasaan mesej teks, bahkan semasa memandu. Kemas kini membolehkan pengguna mengedit mesej teks dengan suara, dan telah membaca mesej teks masuk kembali kepada mereka.


Threads

Jika kenalan pergi offline dalam perkhidmatan mesej seperti Facebook, Windows Telefon akan membiarkan pengguna terus perbualan pada perkhidmatan lain, atau melalui mesej teks. Sebuah paparan pemilihan menunjukkan semua perkhidmatan melalui mana orang lain boleh dicapai.


Internet Explorer 9

Microsoft dirubah mobile browser membawa sokongan untuk HTML5, digunakan pada versi mobile dari laman video seperti YouTube dan Vimeo. Kelajuan juga dipertingkatkan,dengan Microsoft mendakwa bahawa pelayar load halaman lebih cepat daripada iPhone,peranti Android dan BlackBerry.


1 comments:

Dhana/戴安娜 on May 25, 2011 at 8:35 PM said...

salam sahabat
bagus saya coba buat app iPhone saya gagal tapi hehehehhe

Post a Comment

 

Advertisement

Status

sitemeter

Cbox

MOBILE2GO Copyright © 2009 Gadget Blog is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal